Follow reteteistete on Twitter

Curry, praful fermecat

retete usoare

 

curry- condimente

Curry-ul e un amestec de condimente galben închis spre portocaliu al cărui gust specific e știut de oricine a dat cu nasul peste o farfurie de mâncare indiană. Oricine, în afară de un miliard de indieni. Și asta pentru că mixul a fost inventat în secolul 19 de coloniștii britanici care tânjeau după gustul mâncărurilor indiene, odată ce s-au înfruntat iar cu  “delicioasele” preparate ale bucătăriei englezești (exact, care bucătărie???).

Rețetele de curry sunt foarte diverse, dar majoritatea conțin coriandru, turmeric, schinduf, chimen, ghimbir, scorțișoară, cuișoare, semințe de muștar, nucșoară și piper. Retete-istete.ro foloseste curry-ul pentru a da multă putere de seducție unor ingrediente fără un gust propriu pregnant, cum ar fi  orezul, cartofii sau carnea de pui. Curry-ul e grozav și  pentru a încânta ochiul, odată ce mâncarea este gata.

Cu un vârf de cuțit de curry adăugat spre sfârșitul preparării rețetei, mâncarea capătă un surprinzător caracter exotic. Iar tu și ceilalți meseni veți fi uimiți de cât de repede și de ușor ai pregătit o reteta delicioasă având la indemână câteva ingrediente obișnuite și praful galben fermecat.

 

condimente

 

Chimenul

Cimbrul

Condimente

 

Google Analytics Alternative