Follow reteteistete on Twitter

Dafinul. Ave unui Cezar al condimentor

retete usoare

 

 

dafin- condimente

După ce au împodobit frunțile campionilor olimpici din vechea Eladă și ale gurmanzilor împărați romani, frunzele de dafin vin să ne înnobileze rețetele simple și gustoase cu pește, carne sau diverse legume.

Când sunt uscate și au o culoare verde deschisă, frunzele de dafin sunt aromate și cu un gust amărui. Atunci sunt ele gata să fie folosite în mai toate marile bucătării ale lumii, din Franța până în India.

Cum se gătește dafinul

Ca regulă de bază, dafinul se pune în găteală încă de la început și se scoate la sfârșit. Pentru a le potența gustul, frunzele pot fi sfărâmate și aruncate în uleiul sfârâind, cu câteva boabe de piper și cu un vârf de cuțit de paprikă. În afara cratiței, frunzele de dafin se bagă bine în seamă cu  marinatele și cu murăturile.

condimente

 

Piperul

Paprika

Condimente

 

Google Analytics Alternative

 

 

După ce au împodobit frunțile campionilor olimpici din vechea Eladă și ale gurmanzilor împărați romani, frunzele de dafin vin să ne înnobileze rețetele simple și gustoase cu pește, carne sau diverse legume.