Follow reteteistete on Twitter

Oregano. Un italiano vero

retete usoare

 

oregano

Oregano are două mari calități. E atât de italian, încât orice fel de mâncare în care-l folosești o dă instant pe canțonete. Și e una dintre foarte puținele frumos-mirositoare ierburi care e mult mai aromată atunci când e uscată. Ceea ce e bine, pentru că la noi, dacă nu-l crești în balcon, nu prea ai de unde să-l iei proaspăt.

Cu gustul său ușor amărui și atât de aromat că poate amorți limba, oregano se folosește în rețete cu roșii, alte legume fierte și fripte, plus că nu poate lipsi de pe orice pizza care se respectă. În Turcia și Grecia, mielul se aromatizează măiastru cu oregano din belșug.

Ca și ruda lui busuiocul, iarba națională italiană e anti-oxidant și antibiotic, iar ceaiul de oregano are un important efect sedativ. Și uite că ne-am prins de ce s-a inventat siesta  în țările mediteraneene mari admiratoare ale oregano-ului. 

 

condimente

 

Chimenul

Busuiocul

Usturoiul

 

Google Analytics Alternative