Follow reteteistete on Twitter

Baghete cu unt aromat sau cum îmi storcoșesc eu mândria de bucătar

Astăzi o să-ți spun, mototolindu-mi făloșenia de gătitor amator, despre o rețetă simplă și rapidă pe care NU am gătit-o cu mânuțele mele grăsulii. Da, știu că asta e tradiția site-ului, totul încercat în cuhnia personală, dar baghetele cu unt aromat ale lui Mihai mă obligă să-mi terfelesc bunele obiceiuri.

Când toată bucureștenimea se prelingea toropită pe caldarâm, eu am fost iar la un eveniment-cu-grătar organizat de același Electrolux în aceeași viloasă Corbeanca.  Mai toată floarea bloggerilor mâncăcioși din România au fost invitați acolo: Brândușa, Ana, Mazi, Bogdan, Elena, Lavinia, Cristina, Andreea, Antonina și Mihai, cel care a gătit incredibilele baghete. Eu nu fac parte din elita e-bucătarilor, așa că se mă ierte cei pe care nu i-am trecut aci.

De gătit trebuia să gătesc fructe de mare în folie la grătar, dar din pricina vremii am fost retrogradat la ciuperci cu mozzarela si ierburi. Rețeta e aici, daca are cineva nevoie. Deși o să uiți de ea când o să-ți spun de cel mai simplu, rapid și delicios fel pentru grătar din lume, și care e făcut fără carne.

Nenea ăsta Mihai de la placerisimple.wordpress.com a luat niște unt, l-a frecat/amestecat cu usturoi și pătrunjel, apoi l-a întins simandicos de-a lungul unor baghete crestate pe lungime, dar nu de tot, ci cât să se mai țină într-o țâțână. Pe urmă tăticul (distracția mea cea mai mare a fost puștoaica lui simpatică foc) a învelit pâinicile untoase în folie de aluminiu și le-a dat pe grătar câteva minute. Singura vină pe care i-o găsesc lui Mihai e că nu are 2.10 înălțime și 150 de kile, ca să tempereze Mortal Kombat-ul care s-a iscat în jurul baghetelor lui.

ananas cu ghimbirretete simple

Acuma, o să mai dau dintr-un picioruș de gurmand bățos și o să declam că atunci când o să fac și eu rețeta asta, o să pun, pe lângă usturoi și pătrunjel, și muuuuuult mărar, niscaiva chimen și ceva care să iuțească un pic atmosfera – niște ardei iute sau măcar o idee de piper verde.

Revenind la rețeta mea de ciuperci cu mozzarela, trebuie să-i mulțumesc lui Mugur de la Electrolux, care m-a ajutat să rumenesc cum trebuie căpăcelele de roșii, în timp ce mă punea pe gânduri ce reduceri de buget ar trebui să fac pentru a-mi permite un cuptor electric de la meșterii suedezi.

 

aloo gobi

 

Tofu cu ghimbir

Supă de mere

Rețete dietetice

 

Google Analytics Alternative