Follow reteteistete on Twitter

Bhindi Ki Sabji – bame în stil indian

De trebuință

500 gr de bame
2 roșii
2 cepe
ulei de măsline


De aromat

¼ linguriță de turmeric sau curry
½ linguriță de chimen
½ linguriță de garam masala
1 ardei chili uscat

retete usoare

 

 

 

 

bame in stil indian

Mare păcat că bamele nu se găsesc pe orice tarabă din piață, lucind verzi și țuguiate lângă fasolea verde și vinete. De-ar fi, mult mai des s-ar povesti despre această rețetă simplă și rapidă în care miresmele exotice țopăie vesele într-un apetisant dans indian.

Mai întâi și mai întâi grijești cu multă atenție bamele. Acest pas este esențial, fiindcă, de sunt neglijate, bamele lasă o substanță cleioasă, mai ales când sunt gătite cu apă sau lăsate prea mult pe foc.

Așadar, le speli, le usuci cu un prosop de hârtie, le tai codițele și vârfurile și le bagi la cuptor un sfert de oră la 200 de grade. Citește aici toată tehnica descrisă pe larg.

Odată cuptorite bamele cât să capete suave urme arămii, rețeta e foarte ușoară. Călești ceapa cinci minute în ulei și apoi adaugi bamele cu semințele de chimen și o pișcătură de turmeric (sau curry). După alte cinci minute, pui și roșiile tocate mărunt împreună cu restul de mirodenii (garam masala și ardeiul chili uscat).

Dai focul la mic și lași mâncărica să bolborosească vreo zece minute, până se înmoaie bamele. Atenție, nu pune apă, să nu scoți tot “lipiciul” din bame.

Când e gata, potrivești lângă Bhindi niște orez fiert la aburi, ca să fie minunăția perfectă. Poftă sănătoasă!

bame in stil indian

 

Aloo Gobi

Pui Makhani

Condimente esențiale în bucătărie

 

Google Analytics Alternative