Follow reteteistete on Twitter

Cartofi cu brânză, ou și mărar

De trebuință

4 cartofi
2 ouă
150 gr de telemea rasă
o legătură de mărar
2 roșii
1 ceapă

retete usoare

 

 

 

 

 

 

 

Cartofi cu brânză, ou și mărar

Pentru rețeta simplă și rapidă de azi, am combinat o delicatesă a bucătăriei românești cu ce am învățat despre brânză de la marii ei artiști. Pun francezii nuci? Punem și noi. Are Gouda chimen? Bune-s semințele parfumate și în telemea.

Grație bogăției de arome, ne-a ieșit un bulz mai dietetic, care nRețeta ușoară și rapidă la care ești acum poftită devine o revelație de vară grație unei taine foarte simple: codițele de mărar. Tăiate mărunt și amestecate printre barabule, codițele astea dezvăluie sub dogoarea cuptorului arome nebănuite, foarte prietenoase cu brânza și roșiile.

Începi prin fierberea cartofilor, la aburi dacă se poate. Pe urmă, amesteci brânza rasă cu două ouă proaspete.

Pui apoi într-o cratiță cartofii tăiați cubulețe, roșiile feliuțe și ceapa rondele. Dacă vrei, poți arunca și câteva semințe de chimen, dar trebuie neapărat să înmiresmezi legumele cu un pumn de codițe de mărar tocate mărunt.

La urmă răstorni ouăle cu brânză în cratiță, care merge deîndată în cuptorul încins la 200 de grade.

După 30 de minute, când s-au rumenit ouăle și s-a topit telemea, servești mâncarea asta ușoară cu o salată de roșii ninse din belșug cu oregano și  busuioc. Poftă sănătoasă!

Cartofi cu brânză, ou și mărar

 

Cartofi noi cu ceapă caramelizată și friptură de vită

Legume la cuptor cu ulei aromat

Curiozități culinare

 

Google Analytics Alternative