Follow reteteistete on Twitter

Cartofi cu spanac și brânză

De trebuință

4 cartofi mai mari
250 gr de spanac, eventual congelat
100 gr de telemea rasă
1 lingură de unt sau de ulei

 

 

retete usoare

 

 

cartofi cu spanac si branza

Nimic nu poate fi mai simplu şi mai savuros când vii bocnă din oraş, murat până la piele de o ploiceală urâcioasă decât această reţetă... fierbinte. Ca să te încălzeşti rapid, arunci cartofii în coajă, doar spălaţi bine, pe grătarul cuptorului pornit la maxim.

În 30 de minute, barabulele sunt coapte. Tu nu trebuie decît să scoţi miezul cu o linguriţă, păstrând coaja cât mai întreagă. Pe urmă pasezi spanacul cu o furculiţă şi îl amesteci cu telemeaua rasă şi cu miezul de cartofi.

Siluetele impecabile adaugă o lingură de unt, reţete-isteţe.ro pun puţin ulei de măsline. Apoi toată lumea înghesuie umplutura în cartofii scobiţi, care merg la cuptor încă un sfert de oră.

Când s-au rumenit frumos, fie îi scalzi în puţină smântână (aceleaşi siluete impecabile), fie le potriveşti o salată de varză cu lămâie, cimbru, chimen şi cuişoare (noi, ăştia mai rotunjori). Poftă sănătoasă!

ardei umpluti

 

Paste cu spanac si sos de alune

Tocanita de galbiori

Rețete dietetice

 

Google Analytics Alternative