Follow reteteistete on Twitter

Ciocănele de pui cu vinete și ciuperci

De trebuință

6 ciocănele de pui
500 gr de ciuperci
500 gr de vânătă
1 ceapă
1 ardei gras
1 roșie
2 linguri de ulei

 

de aromat

boabe de piper și frunze de dafin

 

retete usoare

 

 

 

ciocanele de pui cu vinete si ciuperci

Rețeta simplă și rapidă de azi născocește un savuros menage-a-trois între pui, vinete și ciuperci. Desigur, în joc intră și un ardei gras și o roșie, cât să facă ospățul și mai interesant.

Prima dată rumenești ciocănelele de pui în puțin ulei. Când au prins un pic de aureală, le scoți din tigaie și pui în sosul rămas ceapa tocată cu boabe de piper și frunze de dafin.

Dacă s-a străvezit ceapa, adaugi peste ea ciupercile rupte bucățele și cubulețele de vânătă. Amesteci bine și lași legumele să se cunoască vreo cinci minute la foc mediu.

Aranjezi într-o tavă ciocănelele de pui și legumele ușor rumenite în tigaie. Decorezi cu feliuțe de ardei și roșie, pui o cană de apă și bagi tava în cuptorul încins la 180 de grade.

După vreo 45 de minute, dacă s-au aurit frumos ciocănelele, scoți tava din cuptor și pregătești un sos din piure de roșii, usturoi pisat și cimbru. Poftă sănătoasă!

Ciocănele de pui cu vinete și ciuperci

 

Pui cu legume în folie

Pui exotic cu bulgur

Condimente esențiale în bucătărie

 

Google Analytics Alternative