Follow reteteistete on Twitter

Cous-cous care se gătește singur cu șofran

De trebuință

300 gr apă, 300 gr cous-cous , 2 linguri ulei de măsline extravirgin

De aromat

½ linguriță șofran, 50 gr stafide, mentă proaspătă

retete usoare

 

 

 

 

 

cous-cous

Deci te dai mare și tare în bucătărie! Biiine. Atunci să te văd cum gătești mâncarea favorită a algerienilor, cous-cous cu șofran. Nu de alta, dar e atât de simplă și de rapidă că tu nu trebuie să trebăluiești decât maxim 15,4 secunde, puse cap la cap.

Fierbi cu maaaare atenție o 300 de grame de apă. Când bolborosește, arunci cu zgârcenie, că-i scump tare, jumătate de linguriță de șofran și iei cratița de pe foc. O acoperi și o lași jumătate de oră.

După ce-a trecut timpul, dai iar în fiert “supica” de șofran și îi adaugi o lingură de ulei de măsline, un praf de sare, 300 de grame de cous-cous si câte stafide îți dorește sufletul (retete-istete.ro pune un pumn zdravăn și chiar mai bine).  

Iar acum țin-te bine, urmează lucrare complicată: iei IAR cratița de pe foc, o acoperi și o mai lași încă jumătate de oră, să absoarbă cous-cous-ul toată apa și să se înmoaie.
 

La urmă, vânturi cous-cous-ul auriu cu o lingură, să fie pufos și pui peste el mentă proaspătă, asta dacă nu costă, ca la mine în piață, 10 lei trei frunze pricăjite. Apoi dai năvală și devorezi cea mai simplă si rapida rețetă din lume. 

Poftă sănătoasă!

coq au vin

 

Somon cu cous-cous și lămâie

Pui cu năut

Condimente

 

Google Analytics Alternative