Follow reteteistete on Twitter

Fileuri de pește cu legume caramelizate

De trebuință

2 fileuri de pește (cam 3-400 de grame)
2 morcovi
1 ceapă
câteva felii de vânătă
1 țelină mică
1 lămâie
1 linguriță de zahăr
ulei
piper

retete usoare

 

 

 

fileuri de peste cu legume caramelizate

Pe cât de apetisant sună, pe atât de simplă și rapidă e rețeta asta de sărbătoare. În 30 de minute, textura rafinată a peștelui te va desfăta dimpreună cu legumele ușor crocante, dulci și acrișoare.

Mai întâi faci garnitura. Tai morcovii bețigașe, ceapa rondele, iar țelina și vânăta felii subțiri. Pe urmă încinți într-o tigaie puțin ulei de măsline, în care topești o lingură de zahăr. Tăvălești legumele prin sos, până se arămesc frumos. După ce storci peste ele suc de lămâie, stingi repede focul - garnitura asta e bine să rămână al dente.

Până pregătești peștele, bagi legumele la frigider, să se întărească puțin caramelul. Încinți apoi o altă tigaie cu puțin ulei și rumenești fileurile pe ambele părți, cam două minute. Pe urmă bagi peștele în cuptorul încins la maxim. În cinci minute sau când carnea se rupe ușor, fileurile sunt gata.

După ce pui lângă ele garnitura de legume caramelizate, servești delicatesa cu feliuțe de lămâie și cartofi copți în coajă direct pe grilajul cuptorului. Poftă sănătoasă!

fileuri de peste cu legume caramelizate

 

Pește la rotisor

Salată de pește afumat

Rețete dietetice

 

Google Analytics Alternative