Follow reteteistete on Twitter

Frigărui de legume cu sos dulce-picant

De trebuință

200 gr de foie gras proaspăt (cel mai bun e acela de gâscă)
10 căpșuni
50 gr de vin roșu (Merlot preferabil)
2 lingurițe de zahăr brun

De aromat

5 boabe de piper roșu și 5 boabe de piper verde

 

 

retete usoare

 

frigarui de legume cu sos dulce acrisor

Înșirate frumos pe țepușe și perpelite pe tigaia grătar. Iată cel mai simplu și rapid mod de a savura legumele vedetă ale verii. Iar dacă lângă ele potrivești un sos dulce-picant, ai rețeta ușoară pentru o masă pe cât de vegetariană, pe atât de delicioasă.

Mai întâi pregătești frigăruile. Nu e mare filozofie; important e să tai legumele mai degrabă cuburi decât felii, pentru a se pătrunde bine fără a se arde și pentru a nu se rupe de pe țepușe. O mențiune specială pentru roșii: alege-le pe cele mici și tari, pe care le tai în sferturi.

În timp ce frigăruile de legume se perpelesc pe tigaia grătar, faci sosul. Amesteci piureul de roșii cu miere, ghimbir ras, usturoi pisat și ardei iute.

Când legumele trase în țeapă au început să se ardă la margini, le aranjezi frumos în farfurii și le însoțești cu sosul foc de aromat. Poftă sănătoasă!

frigarui de legume cu sos dulce picant

 

Cartofi cu urdă și mărar

Musaca light de cartofi

Rețete rapide

 

 

Google Analytics Alternative