Follow reteteistete on Twitter

Frigărui glazurate cu miere

De trebuință

1 piept mare de pui
1 lingură de sos de soia
1 lingură de miere
1 lingură de ulei de măsline
Beţişoare de bambus pentru frigărui

retete usoare

 

 

 

 

frigarui glazurate cu miere

În aşteptarea Crăciunului împănat cu cele mai alese bunătăţi datorate iubitului purcel, am gătit o reţetă extrem de simplă, rapidă şi sănătoasă.

Frigăruile de pui cu miere sunt gata înainte să se topească un fulg de nea pe un nas roşu, dar amintirea potrivirii dintre fineţea cărnii şi dulceaţa glazurii va zăbovi mult timp în bucătăria ta.

Mai întâi fierbi pieptul de pui, dar nu prea mult, să nu se usuce. Îl tai apoi în cubuleţe, pe care le tăvăleşti printr-un sos meşterit din sos de soia şi miere.

Pe urmă înşiri cubuleţele pe beţigaşele de bambus şi încingi o lingură de ulei într-o tigaie nelipicioasă. Rumeneşti frigăruile în ulei câte două minute pe fiecare parte, apoi le aşezi în farfurii. Ca garnitură, tragi un pumn de fasole verde fiartă dinainte prin sosul rămas, doar cât să prindă ceva culoare arămie. Poftă sănătoasă!

frigarui glazurate cu miere

 

Mâncare de hrişcă, legume şi pui

Supă chinezească de perişoare

Rețete dietetice

 

Google Analytics Alternative