Follow reteteistete on Twitter

Linte cu bulgur si salata de ceapa picanta

Pentru lintea cu bulgur
300 gr de linte
150 gr de bulgur
1 ceapă mare
ulei de măsline

Pentru salata de ceapă
1 ceapă roşie mare
½ lingură de sumac
½ lingură de paprika
1 lingură de chimen
pătrunjel  verde
cimbru verde
ulei de măsline

 

retete usoare

 

 

ardei umpluti

După ce ţii lintea în apă rece două ore, o pui la fiert cu apă cât să o acopere bine -  merge şi fără ţinut, doar că o să dureze mai mult fiertul: 20 de minute în loc de 10.

Odată înmuiată, pui bulgurul peste apa fierbinte în care se scaldă lintea, să se gătească frumos. Dacă lucrătura nu are consistenţa unui piure mai gros, fie scurgi din apă, fie mai adaugi bulgur.

Până se umflă bulgurul, căleşti în ulei de măsline o ceapă tocată mărunt. Adaugi ceapa peste lintea cu bulgur şi dai totul puţin prin blender, cu două linguri de ulei de măsline, până obţii o pastă mai grunjoasă.

Acum, că lintea e gata, te apuci de salata de ceapă. Într-un castron mare, arunci o ceapă roşie tăiată în inele subţiri. Peste ea pui paprika, chimen, sumac (dacă nu ai, merge şi puţin suc de lămâie), ulei de măsline, pătrunjel şi cimbru. Amesteci şi potriveşti salata lângă guguloaie de linte, poate chiar tăind o roşie alături, pe post de extra-salată. Pofta sănătoasă e garantată dacă însoţeşti totul cu lipie arăbească puţin încălzită în cuptor.

ardei umpluti

 

Linte batuta

Dovlecei umpluți cu legume

Rețete dietetice

 

Google Analytics Alternative