Follow reteteistete on Twitter

Orez cu ciuperci și vinete

De trebuință

1 ceapă
1 ceașcă de orez
100 gr de ciuperci
1 ardei gras
2 morcovi
½ vânătă
ulei

De aromat

sos de soia, curry
(opțional) șofran

retete usoare

 

 

 

orez cu ciuperci si venete

Când te-ai săturat de cartofi pai sau de “piure”, iată o rețetă simplă și rapidă pentru o garnitură care se prea poate să eclipseze găteala “cărnoasă” pe care o însoțește. Nici n-ar fi de mirare, la ce bogăție de gusturi și arome îți va desfăta farfuria.

Mai întâi pui orezul în apă rece, cam o jumătate de oră, până se albesc boabele. Între timp, călești o ceapă tocată în ulei de măsline. Când s-a străvezit, pui în tigaie ciupercile, vânată, morcovii și ardeiul gras, toate tăiate cum îți vine la îndemână.

După ce le-ai dat legumelor câteva minute să se cunoască, adaugi orezul și o cană de apă. Dai focul la mic și lași tigaia să bolborosească până fierbe orezul și se evaporă apa.

La final, adaugi un praf de curry, puțin șofran pentru culoare și sos de soia. Apoi îi lași pe meseni să decidă dacă acest orez cu legume e doar o garnitură sau un fel principal în toată puterea cuvântului. Poftă sănătoasă!

orez cu ciuperci si vinete

 

Risotto cu sparanghel

Pilaf de bulgur cu pui

Curiozități culinare

 

 

Google Analytics Alternative