Follow reteteistete on Twitter

Păstrăv în sos de roșii

De trebuință

2 păstrăvi proaspeți
4 roșii bine coapte (sau patru linguri cocoșate de bulion de roșii mai groscior)
1 ceapă tocată mărunt
3 căței de usturoi bine zdrobiți
ulei de măsline

De aromat

Câte o linguriță rasă de busuioc,  oregano, chimen și cimbru
Câteva boabe de piper
1 lingură sos de pește

retete usoare

 

pastrav in sos de rosii

Din apele românești (ok,  de la magazin) am luat păstrăvii. Din bucătăria italiană ne-am inspirat pentru sos. Dar noi am gătit această rețetă simplă și rapidă pe care o poți savura indiferent ce dietă ții.

Mai întâi meșteșugești sosul de roșii. Călești în ulei de măsline ceapa și usturoiul până  se auresc frumos. Adaugi pe urmă roșiile tocate mărunt sau bulionul și dai într-un clocot. Când totul a devenit o pastă frumos mirositoare, pui și condimentele.

Acum tai peștele în rondele late de două degete subțiri pe care le adaugi peste sosul bulbucind alene.

Bagi tava la cuptor cam juma’ de ceas la 200 de grade, apoi servești cu mămăligă proaspătă sau pâine abia adusă de la brutărie. Atenție la oase și poftă sănătoasă!

pastrav in sos de rosii

 

Pește cu spanac la cuptor

Somon cu sos de mango și banane

Rețete ușoare

 

 

Google Analytics Alternative