Follow reteteistete on Twitter

Peşte cu sos brie

De trebuință

2 peşti de 300-400 gr fiecare
2-3 roşii
1 ceapă mare
1 ardei gras
ulei de măsline
100 gr de brânză brie sau camembert fără coajă

De aromat

1 ardei iute
câteva boabe de piper sfărâmate cu lama cuţitului

retete usoare

 

 

peste cu sos brie

Aromele pline de caracter se întâlnesc în reţeta simplă şi rapidă de astăzi. Peştele dă din coadă la cuptor îmbrăţişat de legume, brânza se topeşte leneşă dezmierdată de piper... Pentru ca la sfârşit să desăvârşească o poveste delicioasă cum n-a mai fost vreodată ca niciodată.

Mai întâi pui peştii într-o tavă poleită cu folie de aluminiu, temeinic înconjuraţi de legumele tăiate cum îţi vine bine. Pe urmă torni un deget de apă pe fundul tăvii şi două-trei linguri de ulei de măsline.

Dai tava la cuptorul încins la 200 de grade timp de 30 de minute sau până scobitoarea înfiptă în peşti iese curată.

Aşezi înotătoarele în farfurii dimpreună cu legumele coapte şi abia apoi te apuci de sosul de brânză Brie - stimabilul îşi pierde tare repede cremoşenia, transformându-se iute într-o gumă de mestecat.

Aşadar... cureţi brânza de coajă, o tai în bucăţi mici şi o desfaci în puţin ulei de măsline. Când s-a topit, arunci în ea nişte boabe de piper sfărâmate cu lama cuţitului şi torni sosul repejor peste farfuriile mesenilor, chiar dacă unii s-au înfruptat deja din peşte. Poftă sănătoasă!

peste cu sos brie

 

Păstrăv în sos de roşii

Peşte în sos de legume cu lapte de cocos

Rețete dietetice

 

Google Analytics Alternative