Follow reteteistete on Twitter

Pește la rotisor

De trebuință

2 pești (biban, păstrăv, dorada, chefal)
2 linguri de semințe de floarea soarelui
1 ardei chili uscat
5 boabe de coriandru
5 boabe de piper
3 căței de usturoi
1 lingură de muștar
ulei de măsline

 

retete usoare

 

 

 

 

 

peste la rotisor

Astăzi am pescuit o rețetă rapidă și simplă de gătit pește fără grija că se sfărâmă în tavă sau că se rupe pe grătar.  Lasă-ți rotisorul să facă toată munca de a rumeni peștii ca la carte. Tu trebuie doar să-i întorci o dată de pe o parte pe alta.

Mai întâi cureți peștii (dacă nu i-ai prins deja curățați), apoi îi crestezi pe laterale, să ajungă în toată carnea dogoarea cuptorului și aromele sosului.

Pe urmă pui într-un blender sau o piuliță semințele de floarea soarelui, ardeiul chili și boabele de piper. După ce le-ai mărunțit bine, amesteci compoziția cu usturoi zdrobit, ulei de măsline și muștar.

Ungi peștii pe ambele părți cu sosul înmiresmat și întinzi o folie de aluminiu într-o tavă. Așezi cu grijă peștii în tavă, iar pe aceasta o bagi la cuptor, imediat sub arzătorul rotisorului.

Când peștii s-au rumenit la față, îi întorci pe cealaltă parte și lași rotisorul să-și vadă de treabă în continuare. După alte zece minute, vezi dacă-i gata minunăția cu testul scobitorii, pe care o  bagi în partea cea mai groasă a peștelui. Dacă iese curată și uscată, peștii sunt numai buni.

Cu multă atenție aranjezi peștii în farfurii, îi ningi cu piper și le alături felii de lămâie. Poftă sănătoasă!

peste la rotisor

 

Pește în sos de legume

Pește cu portocale la cuptor

Rețete dietetice

 

Google Analytics Alternative