Follow reteteistete on Twitter

Piept de pui umplut și legat

De trebuință

2 piepți de pui
100 gr de ciuperci
1 ceapă
1 lingură de semințe de floarea soarelui
ulei de măsline
niște sfoară de cânepă

Pentru sos

100 gr de piure de roșii
1 foaie de dafin
4 căței de usturoi
o crenguță de cimbru

 

retete usoare

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Piept de pui umplut și legat

Rețeta simplă și rapidă de azi strânge la pieptul puiului o bogăție de arome pe care le leagă zdravăn, pentru a nu scăpa în niciun chip. Rezultatul final face furori la impresia artistică, dar și la cea gustativă, după ce mesenii taie nodul strâns bine de bucătar.

La început pregătești umplutura. Călești ceapa tocată în puțin ulei, dimpreună cu ciupercile mărunțite și semințele de floarea soarelui. Mai apoi tai piepții de pui în șnițele subțiri, pe care le și bagi, pentru a fi cât mai  întinse.

Pui două bucăți de sfoară de cânepă în x și așezi peste ele un șnițel de pui. În mijloc cuibărești un boț de umplutură. Împăturești șnițelul de pui peste umplutură și-l legi bine cu sfoară.

Odată isprăvite pachețelele, treci la sos. Iei o cratiță și călești usturoiul și foaia de dafin în două linguri de ulei. După un minut, stingi cu  piureul de roșii, iar la primul clocot adaugi și o cană de apă plus crenguța de cimbru.

Așezi pachețele de piept de pui în sos și dai cratița la cuptor cam un ceas la 180 de grade.

La final, pui pachețelele în farfurii cu o lingură de sos și-i  previi pe cei mai pofticioși meseni să nu care cumva să deguste și sfoara. Poftă sănătoasă!

 

Piept de pui umplut și legatPiept de pui umplut și legatPiept de pui umplut și legat

piept de pui umplut si legat

 

Pește provensal

Pește cu portocale la cuptor

Rețete dietetice

 

Google Analytics Alternative