Follow reteteistete on Twitter

Piure cu mozzrella- Piure redivivus

De trebuință

4 cartofi mari, 1 bulgăre de mozzarella

De aromat

1 linguriță de chimen, sare, paprika, ulei de măsline

 

retete usoare

 

 

 

 

piure cu mozzarella

Rețeta asta dă o nouă strălucire străbunului “pireu” de cartofi. Acum, cu puțină imaginație și câteva ingrediente la îndemână, cumintea garnitură devine o vedetă la masa ta.

Începe spectacolul cu patru cartofi mari (cam jumătate de kil) și curățați, pe care îi fierbi la aburi.

Când sunt gata, îi pasezi bine, adăugând o linguriță de chimen, sare, paprika și ulei de măsline (ori unt, dar atenție, că urmează și mozzarella). Dacă vrei să fie mai pufos, adaugi și puțin lapte cald.

Când totul se transformă într-o minune catifelată, torni piureul într-o tavă de sticlă termorezistentă și tai un bulgăre de mozzarella în cuburi cât o nucă. Îngropi cuburile de brânzică în piure și decorezi totul cu felii de roșie. Până se incintă cuptorul la 200 de grade (sau la gradația medie), presari peste tot niște oregano.

În sfârșit, bagi tava la cuptor și o ții zece minute, până se rumenesc bine feliile de roșie. Scoți minunea din cuptor și o servești cu garnitură de friptură sau cu o salată de rucola.

piure cu mozzarella

 

Terină de conopidă și morcovi

Dovlecei umpluți cu legume

Rețete simple

 

Google Analytics Alternative