Follow reteteistete on Twitter

Pui cu alune sau Alunelu Ciripelu

De trebuință

1 piept de pui, 1 ceașcă de alune măcinate, 1 ceapă, 3 căței de usturoi, 3 linguri de ulei de măsline

De aromat

2 linguri de oțet, ½ lingură curry, ½ lingură paprika, 1 lingură coriandru măcinat

retete usoare

 

 

pui cu alune

Alunelu, ciripelu, hai pe foc… Sau uite o rețetă simplă și rapidă care împrietenește puiulcu alunele pe care le știa doar din vedere. Prima dată intră în acțiunea ceapa și usturoiul.

După ce le toci mărunt, le pui într-o cratiță cu uleiul de măsline, pe foc mediu. Peste cinci minute, adaugi puiul tăiat în bucăți cât să încapă pe furculiță și puțină apă. Lași totul să bolborosească încă zece minute, timp în care te ocupi de viitorul sos.

Într-un castron, dă întâlnire alunelor măcinate cu paprika, oregano și curry. Toarnă oțetul și o ceașcă de apă, apoi omogenizează totul cât mai bine. Când nu mai poți de poftă, adaugă sosul în cratița cu pui și mai fierbe combinația pe foc mic încă 15-20 de minute. Dacă zeama scade prea tare, înmulțește-o cu apă – ăstui pui îi place să se scalde în mult sos cremos de alune.

Odată gătat puiul, lasă-l să se odihnească zece minute. Între timp, tu fierbe niște orez sau fă un cous-cous, oricare fiind potrivit să-l venereze pe Alunelu Ciripelu, puiul cu alune de pe retete-istete.ro.

pui cu alune

 

Pui copt cu miere

Gulaș de rățoi și pui

Condimente esențiale în bucătărie

 

Google Analytics Alternative