Follow reteteistete on Twitter

Cărticele de piept de pui cu ananas

De trebuință

500 gr de piept de pui

un ananas proaspăt sau o cutie de ananas rondele

De aromat

ulei de măsline, o lingură de muștar de Dijon, sos de soia

cimbru, oregano, busuioc

retete usoare

 

 

Pui cu ananas

Cu rețeta asta simplă și sănătoasă, gătești o masă de trei stele Michelin într-o jumătate de oră. Dar va mai trebui să aștepți încă zece minute ca să o savurezi, până se domolesc ropotele de aplauze ale invitaților.

Începi cu un piept mare de pui, pe care-l tai în șase bucăți. Apoi din fiecare bucată faci, cu un cuțit subțire și tăios, o “cărticică”, dar să  fii atentă să se mai țină “paginile” în puțin “cotor”. După ce cureți ananasul sau desfaci conserva, pui în fiecare “cărticică” câte o bucată de fruct.

Până se încinge cuptorul la 200 de grade, amesteci într-un castron trei linguri de ulei de măsline, o lingură de muștar de Dijon, o lingură de sos de soia și câte un praf de cimbru, oregano și busuioc. Torni toată zeama asta peste tava de sticlă termorezistentă plină de cărticele de pui cu pagini de ananas și completezi cu o ceașcă de apă.

Bagi tava la cuptor și, după un sfert de oră, îmbăiezi “biblioteca” cu sosul din tavă. Mai lași încă 15 minute și savanta rețetă e gata. Mai trebuie doar să pui lângă ea niște bulgur fiert și să poftești pe toată lumea la… lectură.

pui cu ananas

 

Pui cu alune

Pui cu ierburi și portocale

Rețete simple

 

Google Analytics Alternative