Follow reteteistete on Twitter

Pui flambat în whisky

De trebuință

250 gr piept de pui fără piele și os
50 gr de whisky
ȘI ATÂT!!!!

retete usoare

 

 

 

 

 

 

 

 

Pui flambat cu whisky

Când musafirii te iau pe neașteptate, nu te lăsa copleșită de surpriză. Scoate din mânecă rețeta asta extrem de simplă și rapidă, dar care e făcută pentru a impresiona în orice ocazie. În doi timpi și trei mișcări, cu ingrediente foarte ușor de găsit, pui la cale în bucătăria ta un nemaivăzut joc de lumini și arome.

Taie întâi pieptul de pui în feliuțe subțiri cam de jumătate de centimetru. Încintă la foc iute o tigaie anti-aderentă cu fundul gros și pune carnea la rumenit fără ulei. Întoarce-o de pe-o parte pe alta până apar primele urme aurii.

Acum e momentul să dai focul la minim. Așteaptă un minut să scadă temperatura tigăii, toarnă whisky-ul și aprinde vaporii de alcool. Atenție însă, nu pierde nicio clipă din ochi dansul flăcărilor albăstrui. Când s-a stins văpaia, dă focul la maxim încă un minut, să se înjumătățească sosul rămas.

Aranjează fandosit puiul pe o farfurie mare, picură puțin de sos și servește imediat. Dacă pui alături și un degetar din whisky-ul rămas de la flambare, toată lumea va fi cu adevărat în extaz. Poftă sănătoasă!

 

pui flambat cu whisky

 

Pui cu sos de lamâie

Pui cu ierburi și portocale

Rețete simple

 

Google Analytics Alternative