Follow reteteistete on Twitter

Pui grecesc

De trebuință

500 gr piept de pui
o linguriță rasă de ghimbir
6 căței de usturoi zdrobiți
zeama de la o lămâie
3 linguri de ulei de măsline

De aromat

1 linguriță de cimbru
două prafuri de piper

retete usoare

 

 

 

 

 

 

Pui grecesc

Astăzi ești invitată la un sirtakis în care usturoiul e vedetă în dansul aromelor. Isonul i-l țin alte miroase, grație cărora rețeta ușoară și rapidă din vechea Eladă transformă o simplă cină într-un zaiafet de neuitat.

Cheia succesului pentru puiul grecesc este ora petrecută de pieptul fraged în frigider, în compania sosului frumos aromat. Acesta se face foarte simplu: amesteci într-un castron mare o linguriță de ghimbir ras, (mult) usturoi zdrobit, zeama de lămâie, uleiul de măsline, cimbrul și piperul.

Tai pieptul de pui în bucăți pe care le scufunzi în sos. După aceea, acoperi castronul și-l bagi un ceas în frigider (dacă te lasă foamea, poți să-l ții și mai mult la rece).

Odată așteptarea încheiată, perpelești puiul pe tigaia grătar bine încinsă, întorcându-l des, ca să se facă uniform fără să se usuce. Când e rumen, îi potrivești un sos de usturoi (câțiva căței zdrobiți și frecați cu ulei de măsline și puțină apă) și o salată de castraveți cu iaurt și – daaaaa – usturoi. Poftă sănătoasă!

 

pui grecesc

 

Pui flambat în whisky

Piept de pui umplut si legat

Rețete simple

 

Google Analytics Alternative