Follow reteteistete on Twitter

Rulouri de pui cu spanac și sparanghel

De trebuință

½ kg piept de pui fără os și piele
8 tulpini de sparanghel
250 gr de spanac proaspăt
1 bulgăre de mozzarella
ulei de măsline
folie de aluminiu

 

De aromat

piper, chimen

 

 

retete usoare

 

 

rulouri de pui cu spanac si sparanghel

Pentru a face senzație cu rețeta asta simplă și rapidă, nu trebuie să fii expertă în gătit, ci în împletit. În rest, carnea fină și legumele delicate își combină singure aromele fermecătoare, mângâiate de focul cuptorului și cuibărite în folia de aluminiu.

Mai întâi fierbi spanacul proaspăt la aburi până se înmoaie puțin. După aceea, îl pasezi ușor cu furculița și adaugi o lingură de ulei de măsline, nițel piper și câteva semințe de chimen.

După aceea, tai pieptul în “șnițele” cât mai mari și mai subțiri. Întinzi snițelele pe o folie de aluminiu și pui peste ele două-trei tulpini de sparanghel, o lingură cocoșată de piure de spanac și câteva cubulețe de mozzarella. Pe urmă înfășori “foaia” de piept de pui în jurul umpluturii și împachetezi totul în folia de aluminiu de dedesubt.

Pui rulourile argintii într-o tavă de aluminiu cu o cană de apă pe fund (atenție, cînd așezi rulourile în tavă, bine ar fi să le pui cu mozzarella în sus – brâna se va topi și va curge incredibil peste spanac și sparanghel).

rulouri de pui cu spanac si sparanghelDai tava la cuptor cam trei sferturi de ceas, la foc mediu. Când s-a scurs timpul, rupi folia de aluminiu de deasupra rulourilor și le mai dai la cuptor încă 15-20 de minute, să se rumenească frumos.

În final, sub privirile pofticioase ale mesenilor, tai rulourile felii și admiri designul apetisant. Pentru picanterie, toarnă lângă rulouri și un sos de iaurt cu usturoi și sos de roșii. Poftă sănătoasă!

 

rulouri de pui cu spanac si sparanghel

 

Rulouri de curcan cu legume

Salată cu pui la grătar și portocale

Rețete dietetice

 

Google Analytics Alternative