Follow reteteistete on Twitter

Salată de pește afumat

De trebuință

200 gr de pește afumat
100 gr de tăiței de orez
un pumn de mazăre și unul de porumb
un ardei iute

Pentru sos

1 lingură de ghimbir ras
4 căței de usturoi
zeama de la o lămâie
2 linguri sos de soia
2 linguri de ulei de măsline

retete usoare

 

 

 

 

 

 

salata de peste afumat

Rețeta simplă și rapidă de azi adună o seamă de ingrediente destul de la îndemână și le dă o savoare exotică. Găteala e foarte ușoară, așa că o să ai timp să mai visezi un pic la vacanța pentru care ți-ai făcut de vreo săptămână bagajele.

Mai întâi faci sosul, să se întrepătrundă frumos aromele. Tai felii cățeii de usturoi, îi amesteci cu ghimbirul  ras și storci peste tot o lămâie. La urmă, amesteci cu ulei de măsline și sos de soia.

Salata e foarte ușor de făcut. Fierbi câteva minute la aburi mazărea și  porumbul, apoi amesteci boabele cu feliuțe de ardei iute și bucățele de pește afumat. Separat, “gătești” tăițeii de orez: torni apă fiartă peste ei, îi lași cinci minute să se înmoaie și îi scurgi bine.

Aranjezi în farfurii un pat de tăiței, încoronezi cu salată de pește afumat și îi îndemni pe meseni să scalde totul în sos. Poftă sănătoasă!

 

salata de peste afumat

 

Scrumbie cu acrituri la grătar

Păstrăv în sos de roșii

Curiozități culinare

 

Google Analytics Alternative