Follow reteteistete on Twitter

Pește cu fructe de mare…efect - Somon cu sos de mango și banane

De trebuință

300 gr de fileu de pește, o banană, un mango

De aromat

o lămâie, ulei de măsline, (opțional) 20 gr de lichior de banane, câte o jumătate de linguriță de sos de pește și ulei de susan

 

retete usoare

 

 

 

 

 

somon cu mango si banane-retete istete

Orice pește visează, de când era doar icre, să scape de de usturoi și mămăliguță și să savureze, măcar o dată, aroma fructelor exotice. Retete-istete.ro i-a îndeplinit unui somon această  dorință și i-a făcut cunoștință cu un mango rumen în obrăjori și o banană bine pârguită. Din asta a  ieșit o aventură culinară de o seară, plină de combinații neașteptate de gusturi.

Prima dată, iei două fileuri de pește (eu am avut somon, dar merge la fel de bine orice altceva, fileu să fie – sunt tare curios cum o fi cu tilapia sau  dorada). Storci peste ele o lămâie, le ungi cu puțin ulei de măsline și le  bagi în cuptorul încins pe la 200 de grade până se rumenesc frumos.

Între timp, tai un mango în bețigașe subțiri (a la julienne,  o-la-la!), pe care le călești într-o lingură de ulei de măsline până se înmoaie. După câteva minute, pui la călit și banana tăiată felii. Mai lași să bulbucească un pic și stingi cu 100 de grame de apă plus, dacă ai, 20 de grame de lichior de banane sau, mai rafinat, de coniac. Amestecând continuu, fierbi sosul până scade și se îngroașă, iar spre sfârșit, torni puțin sos de pește și niște ulei de susan.

Când e gata, pui sosul peste pește, decorezi cu bețigașe de castraveți (tot tăiați julienne, mais oui!) și potrivești din sare și piper proaspăt măcinat. Acum ești gata să savurezi o fantezie de gusturi și arome care se gătește sănătos și rapid cu o rețetă simplă de pe retete-istete.ro.

 

somon cu mango si banane

 

Pește cu spanac la cuptor

Peste cu portocale

Rețete ușoare

 

Google Analytics Alternative