Follow reteteistete on Twitter

Supa de orez negru cu ghimbir și curry

De trebuință

1 ceașcă de orez negru fiert dinainte
1 ceapă
1 linguriță de ghimbir proaspăt, ras
1 cățel de usturoi
400 gr de piure de roșii
1 lingură rasă de praf de curry
2 lingurițe de chimen măcinat
1 pumn de mazăre
ulei de măsline

Pentru dressing

1 legătură de pătrunjel
200 gr de iaurt

retete usoare

 

 

 

 

supa de orez negru cu ghimbir si curry

Când vrei să savurezi o masă de maharajah, rețeta asta simplă și rapidă este exact ce-ți trebuie. Găteala e foarte ușoară, bogăția de arome, impresionantă, iar orezul negru, detaliul de efect – dacă nu-l găsești pe la magazinele naturiste, e bun și orezul obișnuit.

Prima dată fierbi orezul, adaugând apă călduță pe măsură ce se evaporă cea din cratiță. Când e gata, îl pui de-o parte, iei o cratiță și călești în ulei de măsline ceapa tăiată solzișori. Dacă s-a aurit, o parfumezi cu usturoi zdrobit, praf de curry și semințe de chimen măcinate în piuliță.

După un minut de sfârâială, adaugi piureul de roșii și ghimbirul ras. Lași cratița să bulbucească pe foc mic vreun sfert de ceas.

În timpul ăsta, faci dressingul răcoros, dând prin blender o legătură de pătrunjel și un păhărel de iaurt – nu  te speria că ți-a ieșit sosul cam lichid, se va îngroșa la loc după un sfert de oră la frigider.

Adaugi în cratiță mazărea și orezul negru, apoi subțiezi crema cu apă până ajunge o supă mai grosuță - noi am pus doar o cană de apă.

Mai dai supa într-un clocot, o torni în farfurii și o decorezi cu sos de pătrunjel și iaurt. Poftă sănătoasă!

 

supa de orez negru cu ghimbir si curry

 

Supă de pui cu orez și curry

Supă cremă de cartofi

Rețete ușoare

 

Google Analytics Alternative