Follow reteteistete on Twitter

Special de la mama soacră: tocăniță la ceaun

De trebuință

4 copane de pui
4 cepe
4 morcovi
2 ardei grași
o cană de bulion de roșii
ulei

De aromat

1 crenguță de cimbru și una de mărar

retete usoare

 

 

 

 

 

tocanita de pui la ceaun

Ca să-ți iasă cum trebuie rețeta simplă de azi, ai nevoie de o grădină mare plină de crini în floare, un cer senin și un ceaun cât să hrănească o cazarmă. Dar mai ales îți trebuie o mamă-soacră bună ca pâinea caldă, care să-ți gătească minunăția asta cu legume de-abia culese de pe brazdă.

După ce-a adunat toate cele trebuincioase, mama soacră a scos ceaunul cel mare și a călit copanele de pui în câteva linguri de ulei. Când s-au rumenit, le-a scos și a aruncat în sos ceapa tocată mărunt, morcovii și ardeii grași. A dat focul la mic de s-au înmuiat o țâră legumele, apoi a pus înapoi copanele de pui.

Pe urmă mama soacră a pus în ceaun o crenguță de cimbru verde și alta de mărar și a lăsat totul să bolborosească la foc mic. Peste trei sferturi de ceas și mai bine, când a început să se desprindă de pe os carnea de pui, ‘mneaei a turnat în ceaun și bulionul de roșii îndoit cu apă, cât să acopere totul.

Încă juma’ de oră de fierbere la foc mic și tocana a fost gata, parfumată de se prelingeau de poftă oamenii pe uliță. Pentru a ne bucura cum trebuie de sosul bogat din ceaun, mama soacră a învârtit și o mămăligă  vârtoasă, dar a și umezit niște pahare cu niscai țuică de mere. Apoi a umplut farfuriile cu  vârf și îndesat și ne-a urat “Poftă sănătoasă!”

tocanita la ceaun

tocanita la ceaun

 

Tocăniță de ciuperci cu vită

Cârnați cu varză

Rețete simple

 

 

Google Analytics Alternative