Follow reteteistete on Twitter

Vită cu alune

De trebuință

300 gr de pulpă de vită
un pumn de alune decojite

De aromat

sos de soia

retete usoare

 

 

 

 

 

 

vita cu alune

Legendele bucătăriei spun că primul chinez care a gătit fast food în Europa a folosit rețeta asta simplă și rapidă. Din frigider în farfurie, vita cu alune e gata în mai puțin de zece minute și asta dacă ai uitat pe unde e sosul de soia.

Cât timp înfierbânți la foc iute o tigaie cu fundul gros (sau wok, de ai), tai  pulpa de vită în feliuțe cât se poate de subțiri. Perpelești apoi feliuțele amestecând des și întorcându-le de pe o parte pe alta până își schimbă culoarea.

Torni apoi două linguri de sos de soia și adaugi pumnul de alune decojite. Amesteci bine până se evaporă tot lichidul.

Asta-i tot. Nu-ți rămâne decât să potrivești lângă vita cu alune un sos de wasabi sau puțin hrean, să umpli un castron cu orez fiert la aburi și masa-i gata. Poftă sănătoasă!

vita cu alune

 

Mușchi de vițel cu sos de muștar și piper

Ciuperci umplute cu pulpă de vițel

Rețete simple

 

 

Google Analytics Alternative