Follow reteteistete on Twitter

Linte picantă ca-n Etiopia

De trebuință

250 de gr linte roșie (de fapt e portocalie)
1 ceapă tocată
3 căței de usturoi zdrobiți
200 gr piure de roșii
ulei de măsline

De aromat

1 lingură de paprika
1 lingură de piper cayenne
1 linguriță de praf de ghimbir
1 linguriță de praf de turmeric sau curry
1 linguriță de chimen

retete usoare

 

mancare de linte etiopiana

Rețeta asta simplă și rapidă îți dă ocazia să-ți uimești prietenii cu aptitudinile tale de bucătar-poliglot. Câți dintre ei știu un strop de amharic, limba oficială din Ethiopia? Așa că uimește-i cu Mesir W’et, o mâncărică de linte plină de arome exotice.

Spală bine lintea și las-o cam o oră în apă rece. Între timp, călește ceapa și usturoiul în ulei de măsline până se auresc frumos. Adaugă mirodeniile și piureul de roșii, apoi stinge cu o cană de apă. Când începe să bulbucească, adaugă și lintea bine scursă.

Cam în 20 de minute, lecția de bucătărie africană e gata. Servește lintea cu orez sau pâine proaspătă și nu uita să zici “Melkam Megeb”, poftă sănătoasă în etiopiană.

chiftelute lituaniene

 

Aloo Gobi

Ratatouille

Rețete străine

 

Google Analytics Alternative