Follow reteteistete on Twitter

Pui vietnamez cu scorțișoară

De trebuință

1 piept mare de pui, 1 ceașcă de ulei , 1 linguriță de sare, 2 linguri de zahăr

De aromat

1 lingură de scorțisoară, 4 căței de usturoi

 

retete usoare

 

 

pui vietnamez cu scortisoara

Mai puțin cunoscută decât surorile mai chinezești sau tailandeze, bucătăria vietnameză se laudă cu niște combinații fascinante de mirodenii și ingrediente, în care toate gusturile se întânesc și-și fac de cap în farfurie.

Uite puiul cu scorțișoară de exemplu. Iei un piept mare de pui și îl tai în bucățele. Peste el arunci o ceșcuță de ulei, o lingură de scorțișoară măcinată, o linguriță de sare, două de zahăr și patru căței de  usturoi bine pisați. Amesteci și lași totul vreo oră. După aceea, scurgi carnea de marinadă și fie o perpelești până se rumenește pe tigaia grătar (mai rapid), fie, dacă nu e mare foamea, o bagi într-o tavă la cuptor preț de o oră și mai bine, până se aurește puiul.

Ca garnitură, merge orezul cu puțin sos de soia sau, dacă găsești, tăiței de orez. Pe ăștia nici nu e nevoie să-i fierbi – îi pui în apă clocotită cinci minute (pentru al dente) sau până în zece (pentru well-done), îi scurgi, îi amesteci cu ulei de măsline să nu se lipsească și lângă puiul cu scorțișoară cu ei.

pui vietnamez cu scortisoara

 

Pui copt cu miere -  Ga Quai Mat Ong

Pui Makhani 

Coq au vin

 

Google Analytics Alternative