Follow reteteistete on Twitter

Retete culinare din lumea largă

Retete-istete.ro și-a băgat nasul prin alte bucătării, să vadă cum gătește lumea ușor, gustos și … altfel.

De acolo, am ales rețete străine simple, ale căror ingrediente, chiar dacă uneori mai puțin comune, sunt ușor de găsit, dacă nu la supermarket, atunci în orice magazin “etnic” respectabil.

Ratatouille

Ratatouille nu e o rețetă. Este chintesența filozofiei culinare din Hexagon, o axiomă pe care fiecare tante încearcă să  o dovedească în stilul său. Așa că și retete-istete.ro a pus în oală propria interpretare a clasicului deliciu franțuzesc.

Tocana cu Joiana cu banana

Mama Africa revendică paternitatea acestei rețete. Însă eu sunt convins că Tarzan Weissmuller, bănățean de-al nostru, a învățat-o pe Jane tehnica tocăniței, după care a plecat cu Cheetah, el să vâneze o antilopă gnu, iar maimuțoiul după banane.

Aloo gobi

Gata cu mielu’, gata cu drobu’, gata cu dezmățul. Să ne lăsăm ficăciorii să-și tragă sufletul și să savurăm o rețetă simplă și rapidă de conopidă cu barabule în stil indian.

Pește provensal

Deși e franțuzească, singurul lucru pe care trebuie să-l știi despre bucătăreală cu această rețetă simplă și rapidă e cum se bagă tava la cuptor. Pentru această aptitudine, vei fi răsplătită cu o mâncare ușurică, sănătoasă, dar plină de savoare.

Vită braziliană cu orez

Scopul vieții amicului meu Fernando din Rio de Janeiro e să mănânce toată viața numai tocănița asta gătită de obicei pentru gauchos, văcarii brazilieni.

Linte picantă ca-n Etiopia

Rețeta asta simplă și rapidă îți dă ocazia să-ți uimești prietenii cu aptitudinile tale de bucătar-poliglot. Câți dintre ei știu un strop de amharic, limba oficială din Ethiopia? Așa că uimește-i cu Mesir W’et, o mâncărică de linte plină de arome exotice.

Miel Baharat

Bahar înseamnă piper în arabă. Deci Baharat foarte probabil că înseamnă piperat. Sau mai degrabă... iute, ca prea e rapidă şi simplă reţeta asta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Google Analytics Alternative