Follow reteteistete on Twitter

Tocăniță de vită cu banane

De trebuință

300 gr carne slabă de vită
2 cepe
2 roșii
2 linguri de ulei de măsline
300 gr de banane cât mai verzi cu putință
200 gr lapte de cocos

De aromat

piper

retete usoare
tocanita de vita cu banane

Mama Africa revendică paternitatea acestei rețete. Însă eu sunt convins că Tarzan Weissmuller, bănățean de-al nostru, a învățat-o pe Jane tehnica tocăniței, după care a plecat cu Cheetah, el să vâneze o antilopă gnu, iar maimuțoiul după banane.

Oricare ar fi adevărul, cert este rețeta noastră abundă în arome care de care mai neașteptate.

Prima dată fierbi cam o oră carnea tăiată cubulețe. Mai pe urmă iei o cratiță și călești în puțin ulei ceapa și roșiile. Adaugi carnea fiartă și laptele de cocos, apoi lași să fiarbă vreo 10 minute pe foc mic.

Ultimele ajung în cratiță bananele tăiate felii. Lasă-le și pe ele să se înmoaie preț de alte zece minute, apoi oprește aragazul. Potrivește din sare și piper, apoi pregătește-te să savurezi un adevărat safari la tine în farfurie.

tocanita belgiana cu bere neagra

 

Pui copt cu miere -  Ga Quai Mat Ong

Pui Makhani 

Rețete ușoare

 

Google Analytics Alternative