Follow reteteistete on Twitter

Ciuperci la grătar și puțin la cuptor

De trebuință

5 ciuperci mari, 200 grame mozzarella, 2 roșii

De aromat

oregano, busuioc, cimbru

retete usoare

 

 

 

 

 

 

ciuperci la gratar

Să zicem că ai câte cinci șampinioane măricele pe cap de mesean. Le smulgi barbar piciorușele și le speli în apă rece (retete-istete.ro foloseste pentru asta partea aspră a unui burete de bucătărie curat).

Înfierbânți tigaia grătar și le pui – atenție – totdeauna mai întâi cu scobitura pălăriei în jos, ca să lase toată apa. După ce fac dungi de grătar și se evaporă toată apa, întorci pălăriile pe cealaltă parte preț de alte câteva minute.

Când sunt gata, așezi ciupercile pe o tavă, pui în pălărie o bucățică de brânză (mozzarella pentru varianta light, gorgonzola, cheddar sau parmezan – la bucată, nu ras – pentru cea divină).

Presari nițel oregano, busuioc și cimbru, apoi pui capac dintr-o felie de roșie. Bagi totul la cuptor la foc maxim până când se aurește roșia. Doar atunci servești totul cu mămăligă – retete-istete.ro mai pune in farfurie sos de soia si pesto, pentru o reteta ușoară și delicioasă cât și plină de imaginație.

ciuperci la gratar

 

Pește cu portocale la cuptor

Pui Makhani 

Piure de mazăre cu mozarella

 

Google Analytics Alternative