Follow reteteistete on Twitter

Fâșii de vită la grătar

De trebuință

1/2kg. pulpa/mușchi de vita,
200 grame mozarella, 1 lingura ulei de măsline, 1 pahar de vin roșu, 4 căței de usturoi

De aromat

cimbru, paprikă, gimbir, rozmarin

retete usoare

 

 

 

 

fasii de vita la gratar

Ia jumate de kil de pulpă de vită (mușchiulețul ar fi divin), scoate cât poți din grăsime și pielițe, apoi tai-o în fâșii subțirele. Amestecă feliuțele cu o risipă de cimbru, paprika și usturoi (plus ghimbir și rozmarin, dacă ai chef de joacă). Mai pune o lingură de ulei de măsline și un picuț de vin roșu.

Lasă văcuța să pască mirodeniile vreo zece minute, apoi zvântă feliile pe un prosop de hârtie. Încălzește o tigaie-grătar sau una obișnuită și rânduiește frumos fâșiile înăntru. După două minute, întoarce-le pe cealaltă parte. Încă două minute, apoi scaldă vita cu încă două-trei linguri de vin roșu.

Când s-a evaporat tot lichidul, pui fâșiile în farfurie cu niște bulgur fiert la aburi. De nu-i bulgur, merg și cartofi, la fel aburiți și presărați cu piper și paprikă. Dacă e și niște wasabi (deși nici cu neaoșul hrean ras nu te faci de râs), ai gătit în 20 de minute o masă cât se poate de gustoasă și sănătoasă.

fasii de vita la gratar

 

Peste cu portocale la cuptor

Pui Makhani 

Ciuperci la grătar și puțin la cuptor

 

Google Analytics Alternative