Follow reteteistete on Twitter

Piept de pui la grătar cu sos de soia

De trebuință

un piept mare de pui, sos de soia , o lamâie, 3 căței de usturoi

De aromat

coriandru macinat, ghimbir, rozmarin, paprikă și busuioc

retete usoare

 

 

 

 

piept de pui la gratar cu sos de soia

Tai felii subțirele de juma’ de centimetru un piept de pui gen Pamela Anderson. Într-un castron, freci puiul cu zeamă de lămâie, usturoi, sare (retete-istete.ro mai pune, după inspirația de moment, coriandru măcinat, ghimbir, rozmarin, paprikă și busuioc).

Lași puiul și miroasele să se împrietenească preț de un telefon la mama soacră. Apoi înfierbânți la foc mediu o tigaie-grătar sau una de teflon, plată și scurgi feliile de pui pe un șervet de hârtie. Acum aruncă feliile de pui să sfârâie, dar după două minute întoarce-le pe cealaltă parte. Când s-au albit pe ambele părți, stropește-le cu sos de soia din belșug și mai grătăruiește puiul până se va fi evaporat aproape toată zeama.

Pune capodopera pe farfurii, fie singurică, acompaniată de la distanța de un tzatziki rapid (doi castraveți feliați, iaurt să-i înnece, usturoi, sare și mentă proaspătă de este), fie cu niște orez fiert la aburi, binecuvântat de un morcov tăiat cubulețe mici de tot, o lingură de stafide și un vârf de cuțit de curry.

piept de pui la gratar cu sos de soia

 

Pui Makhani 

Pește cu portocale la cuptor

Fâșii de vită la grătar

Google Analytics Alternative