Ananas cu ghimbir ca în Hawaii

Mare minune mare! Ananas cu ghimbir, reteta din Hawaii. Retete-istete.ro, inamicul grăsimii, zahărului și al sării, a gătit un desert! N-am putut rezista, rețeta e foarte simplă și rapidă, dar și aproape sănătoasă, mai ales cu zahăr brun, nerafinat.,

Prima dată rumenești ghimbirul în ulei fierbinte preț de vreo  două-trei minute pe foc mediu. Amesteci apoi în tigaie zahărul și scorțișoara. După cinci minute, când zahărul face bulbuci, micșorezi focul și  mai fierbi dulcele sos până se înmoaie ghimbirul.

În final, torni esența aromată de ghimbir peste ananasul tăiat în cuburi generoase. Apoi zici un nerăbdător “Aloha” castronașului spre care te grăbești în ritmuri de Hula.

De trebuință

Un ananas proaspăt (vreo juma’ de kil)
O ceașcă de ghimbir tocat mărunt (cam 200 gr)
4 linguri de ulei de măsline
4 linguri cocoșate de zahăr (brun, că-i mai sănătos)
1 lingură de scorțișoară