Avantajul retetei de ardei umpluti cu carne tocata este ca spre deosebire de sarmale, se prepara rapid. Poate fi preparata in orice anotimp al anului. Pentru a arata cat mai bine dar si pentru a obtine un gust mai bun se pot folosi ardei cat mai galbeni, portocalii, rosii intr-un cuvant cat mai copti.
Ingrediente :
- 600 g carne tocata (de preferat amestec 300 g vita cu 300 g porc)
- 4 cepe taiate marunt si inabusite in grasime
- 100 g orez spalat si fiert numai pana se umfla
- 1 ou
- Sare
- piper
- marar
- patrunjel
Pentru sos:
- 300 g rosii
- 200 ml suc de rosii sau bullion
- 200 ml smantana
- verdeata
Preparare ardei umpluti cu carne tocata (15 ardei potriviti de marime):
- Se pregatesc ardeii pentru umplut scotandu-le cotorul, semintele si vinisoarele interioare.
- Se spala si se scurg. Carnea tocata impreuna cu ceapa, orezul, oul si celelalte adaosuri se amesteca si vom umple ardeii.
- Se pun capacele rotunde de rosii pentru a nu iesi compozitia, sau se intinge capatul prin putina faina.
- Se aseaza ardeii cu capacelele in sus, de preferat intr-o cratita intinsa pentru a forma un singur rand.
- Se toarna sucul de rosii peste ardei atat cat sa-I acopere integral iar pentru un sos consistent, facultativ punem felii de cartofi printre ardeii asezati.
- Se da totul la cuptor la foc potrivit.
- Se servesc cu smantana.