Ardei umpluti cu carne tocata – reteta usoara

Avantajul retetei de ardei umpluti cu carne tocata este ca spre deosebire de sarmale, se prepara rapid. Poate fi preparata in orice anotimp al anului. Pentru a arata cat mai bine dar si pentru a obtine un gust mai bun se pot folosi ardei cat mai galbeni, portocalii, rosii intr-un cuvant cat mai copti.

Ingrediente :

  • 600 g carne tocata (de preferat amestec 300 g vita cu 300 g porc)
  • 4 cepe taiate marunt si inabusite in grasime
  • 100 g orez spalat si fiert numai pana se umfla
  • 1 ou
  • Sare
  • piper
  • marar
  • patrunjel

Pentru sos:

  • 300 g rosii
  • 200 ml suc de rosii sau bullion
  • 200 ml smantana
  • verdeata

Preparare ardei umpluti cu carne tocata (15 ardei potriviti de marime):

  1. Se pregatesc ardeii pentru umplut scotandu-le cotorul, semintele si vinisoarele interioare.
  2. Se spala si se scurg. Carnea tocata impreuna cu ceapa, orezul, oul si celelalte adaosuri se amesteca si vom umple ardeii.
  3. Se pun capacele rotunde de rosii pentru a nu iesi compozitia, sau se intinge capatul prin putina faina.
  4. Se aseaza ardeii cu capacelele in sus, de preferat intr-o cratita intinsa pentru a forma un singur rand.
  5. Se toarna sucul de rosii peste ardei atat cat sa-I acopere integral iar pentru un sos consistent, facultativ punem felii de cartofi printre ardeii asezati.
  6. Se da totul la cuptor la foc potrivit.
  7. Se servesc cu smantana.