Bors pescaresc, cea mai usoara reteta pescareasca

Nu se poate concepe o masa deosebita fara un peste frumos preparat cu arta si garnisit cu leustean. Fie ca este vorba de bors pescaresc, peste la cuptor cu portocale, peste la rotisor sau oricare peste preparat din lista noastra de retete, va asigur ca sloganul ,,nici o masa fara peste” este potrivit unui regim de viata sanatos.

Ingrediente:

  • 1 kg peste mai marunt
  • 1 kg peste mai mare, de preferat crap sau fitofag
  • 2 morcovi
  • 2 rosii
  • 1 ardei gras mic
  • 2 cepe
  • 1 patrunjel radacina
  • 2 cartofi
  • Sare, piper, leustean taiat fin
  • ¾ litru bors
  • ardei iute

Mod de preparare: Bors pescaresc

Curatati pestele de solzi mate si aripioare! Zarzavatul ( in afara de cartofi ) se taie fideluta si se pune la fiert in apa cu sare si piper. Cand este aproape fiert, se adauga cartofii taiati cuburi mici si pestele mic. Se lasa sa fiarba circa 25 de minute impreuna cu pestele mic, dupa care se strecoara.

Supa se pune din nou la fiert si cand clocoteste, se aduga pestele mare, portionat in bucati potrivite. Se lasa sa fiarba circa 10 minute, dupa care se adauga borsul. Se mai da cateva clocote, dupa care se serveste presarat cu leustean tocat fin.

Borsul pescaresc este diferit de ciorba de peste, este mai mult o supa in care legumele nu raman in oala. Se poate acri, in loc de bors, cu zeama de varza. Se serveste cu ardei iute.