Cartofi cu urdă și mărar

cartofi umpluti cu branza

Cartofii umpluti cu urda si marar sunt preparatul potrivit pentru o cina sanatoasa. Când vrei să scoți carnea din meniu, fără a-i duce dorul, rețeta asta simplă și rapidă îți vine în ajutor. Găteala e foarte ușoară – nu ai de bucătărit mai mult de zece minute puse cap la cap. Dar timpul petrecut în jurul cuptorului este pe deplin răsplătit de un deliciu sănătos.

Prima dată speli cartofii noi, frecând coaja cu fața aspră a buretelui de bucătărie. Tai după aceea barabulele în două și le pui pe grătarul de la cuptorul înfierbântat la 200 de grade.

Până se coc frumos cartofii, pregătești umplutura. Amesteci într-un castron urda cu mărarul, oul și roșia tăiată cubulețe. Dai un praf de sare, piper după pofta inimii și un vârf de cuțit de paprikă.

După vreun ceas, de s-au înmuiat cartofii, le tasezi miezul cu o furculiță pentru a face loc umpluturii. Odată potrivită urda aromată și colorată, bagi iar minunățiile în cuptor, nu mai mult de zece minute.

Servești cartofii umpluți cu urdă foarte fierbinți, îmbăiați într-o lingură zdravănă de smântână. Mai dietetic, îi poți însoți cu o salată ușoară și rapidă de roșii presărate cu ulei de măsline, oregano și busuioc. Poftă sănătoasă!

De trebuință pentru cartofi cu urda

6 cartofi mărișori
250 gr de urdă
2 roșii
1 ou
1 legătură de mărar

De aromat

piper, paprikă