Cartofi cu varză si bacon la cuptor

Cartofii cu varza si bacon la cuptor, constituie un amestec compatibil de legume ce dau savoare unui preparat delicios. Sună proletar, dar niște condimente alese cu imaginație dau acestei rețete simple și rapide un aer foarte internaționalist.

Începi cu trei cartoafe mari, să bată împreună peste juma de kil și încă pe atâta varză dulce sau acră. Pune într-o cratiță două-trei linguri de ulei și aruncă în el, când se încinge, câteva boabe de piper, o linguriță de chimen și una de paprikă plus două frunze de dafin. După câteva secunde, pune ceapa și călește-o până se înmoaie impreuna cu cateva cubulete de bacon. Trântește și catofii tăiați cuburi și învârte-i puțin prin uleiul aromat.

Apoi vine rândul verzei tocată fideluță să intre în cratiță la înmuiat. Când și firișoarele de varză se înfășoară după furculiță, pune jumătate de linguriță de curry, cimbru și rozmarin uscat și stinge cu jumate de ceașcă de apă. Amestecă și pune totul într-un vas de sticlă termorezistentă. Împodobește cu feliuțe de roșii și dă opera la cuptor, la foc mediu, până se înmoaie bine cartofii. La sfârșit, da scă nu pleci hai-hui, pune cu generozitate usturoi pisat.

De trebuință pentru cartofi cu varza

3 cartofi mari,

1/2 kg. varză

1 ceapă,

200 g bacon

2 roșii mici

De aromat

piper, chimen, paprika, dafincurry, cimbru, rozmarin