Cartofi noi cu ceapă caramelizată și friptură de vită

cartofi cu friptura de vita

Astăzi ne jucăm iar cu niște ingrediente la îndemână în orice bucătărie și cu vechea noastră prietenă, tehnica sear-roasting. Rețeta este extrem de simplă, iar rezultatele sunt cu adevărat delicioase.

Mai întâi bagă să se coacă în cuptor patru cartofi noi, mari și întregi, curățați de pielița fină (noi folosim pentru asta partea aspră a buretelui de bucătărie).

Când barabulele sunt gata (cam în 40 de minuțele), amestecă într-un castronel sosul de soia cu lingurița de zahăr. Scaldă inelele de ceapă în lichid și taie cartofii copți în jumătăți (pe lungime). Pune rondelele de ceapă peste jumătățile de cartofi și bagă-le în cuptorul încins la maxim încă 10 minute, până cepșoara devine crocantă.

Scoate tava din cuptor, acoper-o cu o folie de aluminiu și apucă-te de friptură. Ai aici tehnica descrisă pe larg.

Pe scurt, ungi fundul unei cratițe antiaderente cu puțin ulei de măsline și-o pui pe cel mai mare ochi al aragazului dat la maxim. Când fumegă uleiul, pui fripturile biiiiiiine uscate. Le rumenești pe ambele părți câte două-trei minute (până se desprind ușor de fundul cratiței). În final, le bagi la cuptorul super-încins între patru și șapte minute.

Aranjează frumos pe farfurii cartoafele inelate cu ceapă și friptura suculentă. Pentru ca ospățul să fie complet, fă repede o salată de castraveți cu iaurt, usturoi și mentă. Poftă sănătoasă!

De trebuință

4 cartofi noi rozalii și măricei
300 gr de pulpă de vită
1 ceapă mare tăiată rondele
1 lingură de sos de soia
1 linguriță de zahăr