Ciuperci la grătar și puțin la cuptor

ciuperci cu mozzarella

Azi combinam metode de preparare pentru ciuperci, folosind la inceput gratarul si la final cuptorul. Din acest mix vor rezulta ciuperci delicioase.

Să zicem că ai câte cinci șampinioane măricele pe cap de mesean. Le smulgi barbar piciorușele și le speli în apă rece (retete-istete.ro foloseste pentru asta partea aspră a unui burete de bucătărie curat).

Înfierbânți tigaia grătar și le pui – atenție – totdeauna mai întâi cu scobitura pălăriei în jos, ca să lase toată apa. După ce fac dungi de grătar și se evaporă toată apa, întorci pălăriile pe cealaltă parte preț de alte câteva minute.

Când sunt gata, așezi ciupercile pe o tavă, pui în pălărie o bucățică de brânză (mozzarella pentru varianta light, gorgonzola, cheddar sau parmezan – la bucată, nu ras – pentru cea divină).

Presari nițel oregano, busuioc și cimbru, apoi pui capac dintr-o felie de roșie. Bagi totul la cuptor la foc maxim până când se aurește roșia. Doar atunci servești totul cu mămăligă – retete-istete.ro mai pune in farfurie sos de soia si pesto, pentru o reteta ușoară și delicioasă cât și plină de imaginație.

De trebuință pentru reteta de ciuperci

5 ciuperci mari, 200 grame mozzarella, 2 roșii

De aromat

oregano, busuioc, cimbru