Cotlet de porc Keto cu broccoli prajit si fenicul, reteta pentru 2 portii

Această delicioasă rețetă de cotlet de porc keto este pentru o masă de doua persoanepreparata într-o singură tigaie. Pentru o masă consistentă de weekend, poate fi marita, deci aprovizionati-va cu mai multe ingrediente pentru a servi intraga familie. Este, de asemenea, o modalitate excelentă de a elimina niște preparate de masă, dacă gătiți doar pentru unul – lăsându-vă cu o cotlet rămas și legume pentru cina sau prânzul de mâine.

Ingrediente pentru cotlet de porc Keto:

  • 2 cotlete de porc dezosate
  • Sare (după gust)
  • Piper negru (proaspăt măcinat, după gust)
  • 2 linguri de ulei de măsline extravirgin
  • 1 lingura unt
  • 1 cană de broccoli
  • 1/4 cană de vin alb sec (cum ar fi sauvignon blanc)
  • 1/2 ceasca de supa de pui
  • 1/2 cană smântână grasa de cel putin 25% grasime
  • 1 lingura de frunze de fenicul (tocate marunt)
  • 2 linguri parmezan

Adunați ingredientele. Încălziți cuptorul la 120 ℃ și scoateți cotletele de porc din frigider. Asezati-le pe un tocator si presărați sare și piper uniform peste acestea pe ambele parti. Tavaliti fiecare cotlet de porc în condimente, răsturnați-le și apăsați pentru a prinde pe tata suprafata. Adăugați puțin mai multă sare și piper dacă este nevoie de mai mult pe fiecare parte.

Încălziți o tigaie cu grătar la foc mediu și adăugați uleiul de măsline și untul. Odată ce untul se spumează, adăugați cele două cotlete de porc și prajiti-le pe o parte timp de 7 minute. Întoarceți cotletele și gătiți încă 7 minute. Grăsimea de pe cotlet ar trebui să fie rumenită frumos cu urme bune de grătar pe carne. Când apsati în centru cu un deget, cotletele trebuie să fie ferme, dar nu tari.Cum sa gatesti friptura perfecta? Este sfatul nostru in bucatarie aici.

Scoateți cotletele din tigaie și țineți tigaia într-o parte, nespălată. Așezați cotletele într-un vas rezistent la cuptor, acoperiți cu folie de aluminiu și introduceți-le în cuptorul cald dar fara foc, pentru a se odihni.

Rupeti floretele de broccoli în bucăți mici. Puneți tigaia in care ati prajit carnea înapoi la foc mediu, adăugați buchetele și gătiți-le timp de 3 minute, agitând tigaia din când în când. Floretele ar trebui să înceapă să se coloreze. Scoateți brocoli intr-un castron iar tigaia pregatiti-o pentru pasul urmator.

 Adica:

Mariti flacara ușor sub tigaie. Odată fierbinte, adăugați vinul alb pentru a dezlipi tot ceea ce s-a prins din preparatele anterioare și amestecați pentru a răzui resturile de la gătit. Lăsați cana de vin să se reducă prin fierbere ( adica sa se evapore) la aproximativ o lingură.

Reduceți focul la mediu și adăugați supa de pui. De unde supa de pui?

Nu va inchipuiti ca va trebui sa gatiti separat si pe aceasta. Fierbeti rapid, cam 45 minute, ce aveti la indemana, fie un piept de pui, fie 4-5 aripioare impreuna cu 2 morcovi, 1 radacina de telina si o ceapa curatata dar intreaga. Toate potrivite de gust cu sare. Strecurati supa rezultata pe care o folosim la reteta noastre de cotlet de porc Keto.

Revenind la reteta noastra, eram la vinul care fierbea in tigaie peste care turnam supa de pui, lăsați-l să fiarbă până se reduce la jumătate. Se amestecă smântâna în acest sos și se adaugă frunzele de fenicul. Gatiti inca cateva minute. Adăugați broccoli în sos și amestecați brânza parmezan.

Si la final:

Scoateți folia din vasul in care au stat cotletele de porc, turnați sosul și legumele peste și serviți.

Sfaturi utile pentru cotlet de porc:

  • Utilizați carne de porc crescut în aer liber pentru carne deosebit de gustoasă și fragedă.
  • Scoateți întotdeauna carnea din frigider din timp pentru a permite să ajungă la temperatura camerei înainte de gătit; în caz contrar, va dura mai mult timp pentru a găti și carnea va deveni dură.
  • Inlocuiti feniculul cu pătrunjel sau mărar tocat mărunt pentru o combinație de aromă diferită.
  • Vinurile albe uscate precum Sauvignon blanc sunt acceptabile în dieta Keto în cantități mici. Dar, dacă preferați, îl puteți înlocui cu o cantitate egală de apă minerala și o lamaie stoarsa.