Cotlet de porc la tigaie cu sos de vin

Reteta zilei de astazi este cotlet de porc la tigaie in sos de vin. Avem lista ingredientelor asa ca haideti sa vedem cum se prepara cotletul de porc astfel incat sa nu devina „talpa”, adica sec, uscat.

Ingrediente:

  • 4 cotlete de porc
  • un catel de usturoi
  • 150 ml vin alb
  • un galbenus de ou
  • 100 ml smantana
  • 2 castraveciori acri

Cum se prepara cotletul de porc ?

  1. Rumeniti usor in putin unt, pe foc mic, cele 4 cotlete de porc.
  2. Sarati, piperati, adaugati catelul de usturoi bine zdrobit.
  3. Puneti cotletele pe un platou si pastrati-le la cald.
  4. In tigaia in care s-au rumenit cotletele turnati paharul de vin alb.
  5. Amestecati, luati de pe foc si adaugati galbenusul si smantana.
  6. Repuneti pe foc si amestecati pana se infierbanta bine (sosul nu trebuie sa fiarba).
  7. Adaugati in sos castraveciorii taiati cubulete, bine scursi de zeama.
  8. Turnati sosul peste cotlete.
  9. Drept garnitura puteti servi paste marunte, fierte si oparite cu unt sau cartofi natur.