Crochete de cartofi reteta fara cascaval

crochete reteta rapida si fara cascaval

Mancare specifica americana, in special in nord, crochetele fie ca sunt de cascaval sau crochete de cartofi, sunt un aperitiv rapid de pregatit si foarte satios. Originea ei se afla in subcontinentul indian unde se serveste impreuna cu tocana. Crochetele se servesc in Bengalul de Vest ca o varianta de mancare rapida, servita in interiorul uni hamburger.

Noi de data aceasta pregatim o reteta simpla si rapida fara cascaval, pentru un buget mai restrains si o foame mare.

Avem nevoie de:

  • 500 g cartofi albi
  • 3 oua si 2 galbenusuri
  • 40 g unt
  • 5 linguri faina
  • 3 linguri pesmet
  • Sare, piper, ulei

Cum procedam sa preparam crochete:

Cartofii curatati de coaja si taiati cubulete ca pentru piure, ii fierbem. Cand sunt fierti ii pasam si calim piureul  5-6 minute, pe foc mic, amestecand continuu.

Lasam piureul sa se raceasca putin si incorporam un ou, galbenusurile, untul, doua linguri de faina, sare si piper dupa gust.

Formam crochete pe care le trecem intai prin faina, apoi prin ouale ramase batute si la final pesmet.

Le prajim in ulei incins, pe foc moderat si le scoti pe o farfurie pe care ai pus 2-3 servete de hartie.

Crochetele sunt mai bune calde!

Sfat pentru crochete aratoase:

schimba uleiul cant prajesti fiecare rand de crochete, pentru ca pesmetul ars le da un aspect neplacut si sanatatea ta va avea de suferit!