Curcan cu multe mirodenii, legume și cous-cous

piept de curcan cu mirodenii

Iată încă o rețetă inventată de noi, atunci când nu mai știam cum să facem o cină memorabilă. Ingredientele se găsesc în orice bucătărie, doar condimentele necesită un pic de pasiune gastronomică. Dar se poate și fără cele mai greu de găsit, fiindcă rețeta asta simplă și rapidă a fost gândită exact pentru clipele de ”strâmtorare culinară”.

Mai întâi rumenești bucățelele de piept de curcan în ulei de măsline până devin albicioase la exterior. Între timp, pisezi într-un castron mic mirodeniile (neapărat pe cele esențiale, dacă le găsești, și pe cele mai rare).

Adaugi peste pieptul de curcan mixul de mirodenii plus roșia și ceapa verde tăiate mărunt. Lasă-le să bulbucească pe foc mediu câteva minute. Când carnea e gata, adaugă și rondele de tulpină de țelină – nu le lăsa prea mult pe foc, ele trebuie să rămână crocante.

În timp ce se gătează curcanul, arunci în jumate de litru de apă de-abia  fiartă o cană de cous cous și șofran cât iei între degete. Lasă pastele arăbești să se umfle cam jumătate de oră, apoi răstoarne-le în farfurii și pune amestecul de curcan și legume deasupra.

Apoi uită-te cum lichidează tot mesenii și primește-ți felicitările pentru o cină simplă și rapidă. Poftă sănătoasă!

De trebuință

500 gr piept de curcan (sau de pui ori, la “disperare” orice altă orătanie)
1 lingură de ulei de măsline
1 roșie
2 cepe verzi
2 tulpini de țelină
1 cană de cous-cous

De aromat

mirodenii esențiale: piper, praf de curry, chimen, scorțișoră, paprikă

mirodenii opționale, dar tare bune: fennel, două semințe de cardamon, ardei chili uscați, un strop de garam masala
puțin șofran