Curry,amestec indian de condimente – praful fermecat

Curry-ul e un amestec de condimente galben închis spre portocaliu al cărui gust specific e știut de oricine a dat cu nasul peste o farfurie de mâncare indiană. Oricine, în afară de un miliard de indieni. Mixul a fost inventat în secolul 19 de coloniștii britanici care tânjeau după gustul mâncărurilor indiene, odată ce s-au înfruntat iar cu  “delicioasele” preparate ale bucătăriei englezești

Rețetele de curry sunt foarte diverse. Majoritatea conțin coriandru, turmeric, schinduf, chimen. Mai pot fi: ghimbir, scorțișoară, cuișoare, semințe de muștar, nucșoară și piper. 

Retete-istete.ro foloseste curry-ul pentru a da multă putere de seducție unor ingrediente fără un gust propriu. Exemplu:  orezul, cartofii sau carnea de pui. Curry-ul e grozav și  pentru a încânta ochiul, odată ce mâncarea este gata.

Cu un vârf de cuțit de curry adăugat spre sfârșitul preparării rețetei, mâncarea capătă un surprinzător caracter exotic.

Tu și ceilalți meseni veți fi uimiți de cât de repede și de ușor ai pregătit o reteta delicioasă cu câteva ingrediente obișnuite și praful galben fermecat.