Dorada la cuptor

Dorada e un peşte nobil, cu o carne albă şi fermă, care se înnebuneşte după o preparare simplă. De aceea dorada la cuptor este vedetă în reţeta uşoară şi rapidă de azi.

Mai întâi fărâmiţezi într-o piuliţă ierburile. Pe urmă, crestezi peştii, să se pătrundă bine şi-i ungi cu ulei de măsline. După aceea, îi masezi pe dinăuntru şi pe dinafară cu praful de mirodenii şi-i pui într-o tavă pe fundul căreia ai aşternut felii de roşii.

Peste şi între peşti arunci alte felii de roşii plus felii de lămâie, bucăţi de ardei gras şi căţei de usturoi. Torni puţină apă şi bagi tava la cuptorul încins la 200 de grade.

Când feliile de lâmâie încep să se scorojească şi înnegrească, dorada e gata.

Te-ar putea interesa si: Reteta de somon la tigaie si mazare cu sos de smantana

Ingrediente pentru dorada la cuptor:

  • 2 x dorada de 300-400 de gr
  • 4 roşii
  • 1 lămâie
  • 1 ardei gras
  • ulei de măsline

De aromat

  • 6 căţei de usturoi
  • salvie, rozmarin, boia, dafin, piper

Serveşte-o cu lămâie, mujdeiul se poate să ascundă gustul ei fin. Poftă sănătoasă!