Dovlecei umpluți cu ciuperci

Când furtuna unei zile de post te ia pe nepregătite, întâmpin-o cu această bărcuță de salvare, făcută după o rețetă rapidă și simplă: dovlecei umpluti cu ciuperci. Ia-o contra curentului carnivor și impresionează-ți mesenii cu un deliciu ușor de făcut, dar absolut fermecător.

Aruncă într-o cratiță amestecul de legume congelate cu două linguri de ulei de măsline. Când s-au înmuiat legumele, adaugă laptele de cocos. După ce dă în clocot, ia tigaia de pe foc și pune cepele verzi. Condimentează cu piper și curry.

Acum e timpul să cureți dovlecelul și să-l tai în jumătate pe lungime. Scoate semințele și fierbe bărcuțele la aburi câteva minute, până intră furculița ușor în dovlecei.

Umple jumătățile primitoare cu amestecul de legume. Garnisește cu felii de roșie și bagă bărcuțele la cuptor, 20 de minute la 200 de grade.

Dacă postul nu e strict, înnobilează dovleceii în ultimele cinci minute cu niște felii de cașcaval sau puțin parmezan ras.

Pune bărcuțele pe luciul alburiu al farfuriei și – eventual – îneacă-le în niște iaurt mai slab. Poftă sănătoasă!

De trebuință

O cană de legume congelate (amestec chinezesc sau thailandez)
1 dovlecel mare
lapte de cocos
două cepe verzi
o roșie
ulei de măsline

De aromat

piper
curry